NÄE JA KOE!


Paljon tekemistä koko perheelle!

Tule nauttimaan järvestä, luonnosta, liikunnasta ja oleilusta Peräseinäjoen Kalajärvelle. Matkailukeskus tarjoaa puuhaa koko perheelle ympäri vuoden. Olitpa sitten aktiivinen liikkuja tai nautinnollinen lepäilijä, saat aikasi varmasti kulumaan ja viihdyt Kalajärvellä. Kokous- tai työyhteisön virkistyspäivän ohjelmaksi alue tarjoaa monipuolisia aktiviteetti- ja virkistyspalveluja, joko omalla porukalla tai oppaan johdolla.

Kesällä voit nauttia järvestä ja lähiluonnosta joko omatoimisesti tai ohjatuilla retkillä. Matkailukeskuksessa on monipuolisia harrastemahdollisuuksia sekä kesäteatteria ja lavatansseja. Kesäaikaan alueella järjestetään myös monenlaisia tapahtumia, joista ilmoitetaan alueen tapahtumakalenterissa.

Talvikaudella alueen luonnonrauhasta pääset nauttimaan esimerkiksi pilkillä tai hiihto- ja lumikenkäretkillä. Metsään jäädytetty retkiluistelurata on elämys, joka täytyy ehdottomasti kokea. Retkiluistimia voit vuokrata ravintolasta.

Ja jos kaipaat vaihtelua päivääsi, niin Ähtäri Zoo Pandoineen, Tuuri ja Keskisen kyläkauppa sekä Power Park -huvipuisto, ovat sopivia päiväretkikohteita lyhyen ajomatkan päässä Kalajärveltä. Seinäjoen kesätapahtumiin, kulttuurikohteisiin ja Ideapark-ostoskeskukseen ajat Kalajärveltä vain puolessa tunnissa.

Tutustu alueen aktiviteetteihin tarkemmin alta.

MONENLAISTA TEKEMISTÄ!

Kesällä…

Uimaranta

Lapsiystävällinen ranta sopii koko perheelle. Uimarannalla on myös lasten leikkipaikka, josta löytyy monen moista tekemistä perheen pienimmille. Rannalta löytyy nykyaikaiset pukutilat suihkuineen, rantalentopallokenttä sekä grillikatos.

Vesiliukumäki

Uimarannalla yksi Suomen pisimmistä ulkovesiliukumäistä, pituutta vesiliukumäellä on 100 m.

4 € / 10 laskua. Liput haettavissa Ravintolasta.

Säävaraus.

SUP-lautailu

Lähde suppailemaan Kalajärvelle! Sup-laudat vuokrattavissa Ravintola Kalajärvestä hintaan 20€ / tunti.

Puistogolf

Alueella on 18 erilaista rataa. Radat ovat vaativuudeltaan helppoja joten lajiin tutustuminen onnistuu kaikenikäisiltä. Kalajärven Puistogolf valittiin vuonna 2008 Radio Novan äänestyksessä Suomen parhaaksi Minigolf-alueeksi.

Aikuiset 7,50 € ja lapset alle 10 vuotta 5,50 €.

Rantalentopallo

Rantalentopallokentät sijaitsevat uimarannan läheisyydessä. Rantalentopallon voi lainata ravintolasta.

Tennis

Varaukset ravintolasta. 7 €/h, tennismaila 1 €/h ja pallot 1€/h.

Frisbeegolf

Tenniskentän luota alkaa täysmittainen (18 väylää) frisbeegolf-rata. Väylät osaksi pururadalla ja osin raivatuilla alueilla metsässä. Ratakartta ja opasteet löytyvät radalta. Roskat roskikseen, ei luontoon. Parkkipaikka tien toisella puolella. RATAKARTTA

Pyöräily

Kalajärven ympäri kulkee 22 km pitkä merkitty pyöräreitti. Kauniissa maisemissa kulkeva reitti on osittain hiekka- ja asfalttitietä. Reitti- ja yleiskarttoja voi ostaa Matkailukeskuksen infosta.

Luontopolku

Ravintolan läheisyydestä lähtee 15 luontorastia opastetauluineen sisältävä luontopolku. 3,8 km pituisella matkalla on myös laavu.

Siirtolaisuusmuseo

Peräseinäjoella Kalajärven rannalla sijaitseva Suomen Siirtolaisuusmuseon Maailman Raitti kertoo suomalaisten siirtolaisten asumisesta ja elinoloista eri puolilla maailmaa. Lue lisää: http://siirtolaisuusmuseo.fi/

Kesäteatteri

Alueella toimii myös Aisamäen kesäteatteri (Peräseinäjoen Pennihäät Ry).
Lisätietoja: http://www.pennihaat.net/

Kalastus

Kirjolohta, Siikaa, Kuhaa, Ahventa ja Haukea. Kalajärvi on nimensä veroinen kalaisa järvi. Kesällä veneen saa trailerilla vesille venerannasta. Kalastusluvat Ravintola Kalajärvestä!

…ja talvella!

Moottorikelkkailu

Kalajärven matkailukeskus toimii hyvänä tukikohtana tai pysähtymispaikkana moottorikelkkaretkillesi.

Lumikenkäily

Kalajärvestä pääsee nauttimaan talvella myös lumikenkäille järven hohtavalla jäällä. Myös esteettömään luontopolkuun ja havaintometsään pääsee tutustumaan talvisin lumikengillä.

Retkiluistelu

Talveksi avataan kuntoradalle valaistu retkiluistelurata. Luistelua radalla suositellaan nimenomaan retki- tai pikaluistimilla, mutta perheenä voi valaistusta puistoradasta nauttia myös normaaleilla luistimilla, kunhan muistaa kypärän ja muut suojavarusteet.

Hiihto

Hiihtoladut järven jäällä ja ranta-alueelle ajettavalla aurinkoladulla sekä muilla Peräseinäjoen alueen hiihtoreiteillä ja kuntoradoilla.

Pilkkiminen

Kalastaa perinteisesti pilkkimällä ja jäälle pääsee ajamana myös kelkoilla. Järven poikki kulkee moottorikelkkareitti.

YHTEYSTIEDOT

Kalajärven Matkailukeskus

Ravintola Kalajärvi
(myös telttaleirintä ja leirintämökit)
Kalajärventie 6
61100 Seinäjoki
+358 50 301 2274
info(at)kalajarvi.fi

Caravan-paikkojen tiedustelu:
Caravan-Kalajärvi
Kalajärventie 4
61100 Peräseinäjoki
+358 6 417 5602
https://www.caravan-kalajarvi.fi/

Viime hetken majoitustiedustelut:
Seinäjoen Matkailuyrittäjien matkailuinfo
+358 40 684 2220
(Joka päivä 10-20)

Voit ottaa yhteyttä myös alla olevan yhteydenottolomakkeen kautta!

Varmistuaksemme että et ole botti, vastaathan vielä alla olevaan kysymykseen.

Valikko