KALAJÄRVI TURISTCENTER


Välkommen!

Kalajärvi turistcenter i Peräseinäjoki i Seinäjoki stad erbjuder mångsidiga semester- och fritidsmöjligheter året om. Turistområdet ligger i det vackra strandlandskapet vid sjön Kalajärvi och erbjuder mångsidiga aktiviteter för både stora och små gäster. Peräseinäjoki centrum med fullständig service ligger på promenadavstånd (3 km) från Kalajärvi, och i själva turistcentret hittar du enkelt det du behöver på semestern.  Badstranden med sandbotten är speciellt populär hos barnen och ligger alldeles intill caravan-området och Restaurang Kalajärvi i hjärtat av turistcentret. Kom även du och njut av Kalajärvi turistcenters service, de vackra omgivningarna och alla naturupplevelser – idag!

INKVARTERING

Kalajärvi turistcenter har ett stort logiutbud och bland de drygt 150 bäddplatserna finns det ett logialternativ för varje önskemål. I det mångsidiga stugutbudet finns boendealternativ på olika utrustningsnivå: det finns mycket att välja på från små campingstugor till fullt utrustade stugor och villor med hög standard.  Kalajärvi caravan- och campingplats har fyra stjärnor i den nordiska campingklassificeringen. Stugboende finns på gångavstånd från områdets service, restaurangen och badstranden. Logi finns även på andra håll runt sjön, liksom även lantgårdsboende på nära håll från turistcentret.

Campingplats

  • TÄLTCAMPING 12 €/dygn
  • CAMPINGSTUGA 40 €/dygn (kylskåp+kokplatta), endast sommartid
  • STRANDSTUGA 80 €/dygn, 2–4 pers., allrum med kök med utdragbar bäddsoffa, loft med bäddplats för två, rymlig bastu, badrum

Bokning av campingplatser och campingstugor på Restaurang Kalajärvi.

Caravan-Kalajärvi

Caravan-området med 300 platser är öppet året om och drivs av SF Caravan Seinäjoen seutu rf. Information om caravan-områdets utrustningsnivå och bokning av husvagns- och husbilsplatser på SF Caravan Kalajärvis hemsida.

Semesterbostäder och stugboende

Turistcentret kan erbjuda gott om stugboende med olika standard. En del av boendena kan bokas t.ex. genom booking.com och andra bokningssystem på nätet (ange Peräseinäjoki som resmål). För att vara säker på ledig kapacitet är det dock säkrast att ta kontakt direkt med stugägaren. Sista minuten-förfrågningar om ledigt boende även genom Seinäjoen Matkailuyrittäjät rf:s infotelefon tfn +358 40 684 2220 (varje dag kl. 10.00 – 20.00).

RESTAURANG KALAJÄRVI

Mitt i turistcentret pulserar områdets hjärta, Restaurang Kalajärvi. Restaurangen erbjuder sommartid kafésortiment, delikata pizzor och hamburgare samt à la carte-rätter. Från restaurangfönstren och terrassen öppnar sig en vacker utsikt direkt mot sjön. Live-artister och diskjockeys håller igång i restaurangen sommartid och på veckosluten vintertid ordnas evenemang som dans och karaokekvällar samt teater- och temakvällar. Restaurangen har fullständiga rättigheter, så efter kl. 21 på kvällen är det 18-årsgräns. På restaurangens gård finns Kalajärvis populära dansbana, där det sommartid ordnas både eftermiddags- och kvällsdans några gånger i månaden.

 

Restaurangens öppettider

Restaurangen håller öppet dagligen under sommarsäsongen från kl. 10 och framåt. Kontrollera öppettiderna i kontakt.

På vintersäsongen är köket öppet för grupper på beställning och vid evenemang i begränsad omfattning.

AKTIVITETER

Kom och njut av sjön, naturen, motion och vistelse i Kalajoki, Peräseinäjoki. Turistcentret erbjuder sysselsättning för hela familjen året om. Oavsett om du är en aktiv motionär eller njuter av att ta det lugnt kommer du säkert att trivas i Kalajärvi. På sommaren kan du njuta av sjön och närnaturen antingen på egen hand eller på guidade turer. Vintertid kan du njuta av områdets rofyllda natur till exempel med pimpelfiske eller skid- och snöskoturer. En turskridskobana som är dragen i skogen är en upplevelse som du absolut måste pröva på.

Och om du längtar efter omväxling är Etseri Zoo med pandor, Tuuri och Keskinens bybutik samt nöjesparken Power Park lämpliga mål för dagsturer bara en kort bilresa från Kalajärvi. Till Seinäjoki med sommarevenemang, kulturobjekt och köpcentret Ideapark kör du på en halvtimme.

PÅ SOMMAREN…

Badstrand

Den barnvänliga stranden passar hela familjen. På stranden finns även en lekplats för barnen med många roliga saker att göra för familjens minsta. Badstranden har moderna omklädningsutrymmen med dusch, en beachvolleybollplan och en grillhydda.

Vattenrutschbana

På badstranden finns en av Finlands längsta utomhusvattenrutschbanor med en banlängd på 100 m.

5 € / 10 åk. Biljetter finns i Restaurangen. Väderförbehåll.

Paddelsurfning – SUP

Kom och paddelsurfa i Kalajärvi! SUP-brädor kan du hyra i Restaurang Kalajärvi för €20/h.

Parkgolf

Området har 18 banor. Banorna har lätt svårighetsgrad och passar spelare i alla åldrar. Vuxna € 6,50 och barn under 10 år €5,50.

Beachvolleyball

Beachvolleybanorna ligger i närheten av badstranden. Volleyboll kan lånas i restaurangen.

Tennis

Bokas i restaurangen. 7 €/h, tennisracket 1 €/h och bollar 1 €/h.

Cykling

Runt Kalajärvi går en markerad cykelled på 22 km. Leden går genom ett vackert landskap delvis på sand- och asfaltväg. Ruttkartor och allmänna kartor säljs i Turistcentrets information.

Naturstig

Intill restaurangen börjar en naturstig som innehåller 15 naturkontroller med informationstavlor. Stigen är 3,8 km och har även ett vindskydd.

Migrationsmuseum

I Peräseinäjoki vid Kalajärvis strand ligger Finlands Migrationsmuseum Maailman Raitti. Museet berättar om finska utvandrares boende- och levnadsförhållanden i olika delar av världen. Läs mer: http://siirtolaisuusmuseo.fi/

Sommarteater

På området finns också Aisamäki sommarteater (Peräseinäjoen Pennihäät rf). Föreställningarna ges på finska.

Fiske

Regnbåge, sik, gös, abborre och gädda. Kalajärvi är som namnet antyder en fiskrik sjö. På sommaren kan du lägga ut båten med trailer från stranden. Fiskekort säljs på Restaurang Kalajärvi.

…PÅ VINTERN!

Snöskogång

I Kalajärvi kan du också njuta av vintern genom att gå på snöskor på sjöns blanka is. Du kan även besöka den hinderfria naturstigen och upplevelseskogen med snöskor på vintern.

Turskridskoåkning

På vintern öppnas en belyst turskridskobana i motionsspåret. Vi rekommenderar att man åker på banan med tur- eller långfärdsskridskor, men som familj kan man njuta av den upplysta skridskobanan även med vanliga skridskor, bara man kommer ihåg att använda hjälm och annan skyddsutrustning.

Skidåkning

Skidspår på sjöns is och solskidåkning på strandområdet samt andra skidleder och motionsspår i Peräseinäjokiområdet.

Pimpelfiske

Ut på isen för traditionellt pimpelfiske kommer man även med snöskoter. En snöskoterled går tvärs över sjön.

Snöskoter

Kalajärvi turistcenter är en bra bas eller lämpligt stopp för din snöskotertur.

KONTAKTUPPGIFTER

Kalajärvi Resort

Kalajärventie 6
61100 Seinäjoki
+358 50 301 2274
info(at)kalajarvi.fi


Restaurangens öppettider:
Sön-tor 
11-20
Fre-lör
 11-02
Köket:
Sön-tor 11-19.30
Fre-lör
 11-21.30

Caravan site:
Caravan-Kalajärvi
Kalajärventie 4
61100 Peräseinäjoki
+358 6 417 5602
https://www.caravan-kalajarvi.fi/

LAST MINUTE ACCOMMODATION INFO:
+358 40 684 2220

Du kan även ta kontakt med nedanstående kontaktformulär!

Förfrågningar på finska och engelska, tack!

To make sure you're not a robot, prease answer to the question below.


Valikko